"));

Digiboksit HD-lähetyksille antenni- ja kaapeliverkkoon

Tallentavat digiboksit antenni- ja kaapelikotiin

Digiboksit peruskäyttöön

Kortinlukijat

Kuluttajatuki
Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Televisioalan toimijat tuottivat yhteistyössä opassivuston


18.06.2012
HDTVopas.fi johdattaa katsojat teräväpiirron maailmaan

HDTV eli teräväpiirtotelevisio tarkoittaa uuden sukupolven televisiotekniikkaa, jossa television kuva on huomattavasti tavallista digitaalitelevisiokuvaa tarkempaa ja laadukkaampaa. HDTV-lähetyksiä on jo useilla televisiokanavilla, ja uusissa televisiolaitteissa on yleisesti valmius välittää HD-tasoista kuvaa. Televisiokatsojien kiinnostus HDTV:hen on herännyt.

Jotta katsoja voi siirtyä HD-maailmaan, täytyy hänen tietää muutama asia televisioverkosta, televisiolaitteista ja HD-kanavista.

MTV3, Nelonen, YLE, Digita, DNA, Elisa, Sonera, PlusTV, AnviaTV, Viasat, Satelliitti- ja antenniliitto SANT ja Elektroniikan tukkukauppiaat ETK ovat yhteistyössä Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry:n kanssa tuottaneet HDTV-oppaan, joka auttaa televisioyleisöä teräväpiirtokuvaan siirtymisessä.

Opas löytyy netistä osoitteesta www.hdtvopas.fi.

Opastusta vaihe vaiheelta

HDTV-oppaassa neuvotaan ensin selvittämään, missä verkossa televisiota katsotaan. Televisioverkko määrittelee sen, mitä laitteita katseluun tarvitaan ja millaisia kanavia on tarjolla. Eri televisioverkkojen eli antenni-, kaapeli-, satelliitti- tai internetverkon esittelyissä käydään yksityiskohtaisesti läpi, millaisilla laitteilla HD-lähetyksiä voi katsoa.

Kanavaesittelyssä kerrotaan vapaasti vastaanotettavista ja maksullisista HD-kanavista sekä kanavapaketeista. Havainnollinen taulukko kertoo, missä verkossa voi katsella mitäkin HD-kanavaa.

Usein kysyttyihin kysymyksiin on koottu televisioyhtiöille esitettyjä tyypillisimpiä kysymyksiä vastauksineen. Sanastossa selitetään yleisimmin käytetyt termit, kuten Antenna Ready HD, Cable Ready HD, HDMI ja IPTV.

”Oppaassa on mielestäni onnistuttu selittämään haasteellisetkin tekniset asiat niin, että tavallinen televisionkatsoja ne ymmärtää. Pidän oppaassa erityisesti sen rakenteesta: monet asiat riippuvat siitä, missä verkossa HDTV-lähetyksiä halutaan seurata, ja siksi oppaan etusivulta lähtien lukijaa ohjataan ensin selvittämään, missä verkossa hän televisiota katsoo”, FiComin toimitusjohtaja Reijo Svento sanoo.

”Teräväpiirto on iso edistysaskel televisiotekniikassa. On hienoa, että alan toimijat tuottivat yhteistyössä neutraalin opassivuston, josta kuluttaja saa tarpeelliset faktat HDTV-lähetysten seuraamiseen”, HDTV-foorumin sihteeri Timo Santi toteaa.

Lisätietoja:
Timo Santi
Radio- ja televisioalan yhteistyöjärjestö RYT ry:n HDTV-foorumi
timo.santi@digiphilos.com
0400 425 488


Takaisin uutisiin